De bezetting van het orkest wordt zeer regelmatig vernieuwd. Wij bestaan namelijk uitsluitend uit studenten. Dit houdt in dat als een iemand van plan is af te studeren, hij of zij een opvolger moet hebben gevonden voor het betreffende instrument en deze ook heeft opgeleid alvorens hij of zij vertrekt. Dit maakt dat Malac Banda gehandhaafd blijft en dat we optredens kunnen blijven verzorgen, inmiddels dus al ruim 50 jaar! En dat voortdurend met een jonge groep studenten.

De instrumenten die typerend zijn voor de zigeunermuziek zijn de viool, klarinet, het cymbaal, de contrabas, gitaar en piano. Viool en klarinet nemen voornamelijk de melodielijn op zich, maar ook het cymbaal kan solo’s in nummers verzorgen. De contrabas, gitaar, piano en ook het cymbaal maken deel uit van de ritmesectie.

Hieronder zullen we onszelf even kort introduceren:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tinke Stormink

Violista, student Master Animal Sciences

 

 

 

 

 

 

Ik speel nu vijf jaar viool bij Malac Banda. De viool neemt veelvuldig het voortouw in de melodie bij nummers. Ook hierin verschilt het of je de eerste of tweede stem speelt. Daarnaast, als de viool niet de melodielijn speelt, zal ik gaan brácsen, dit is vergelijkbaar met wat de gitaar doet.

“Gedurende de periode dat ik deel uitmaak van de kapel, is de bezetting volledig veranderd, maar de liefde van alle leden voor de zigeunermuziek blijft altijd samen met vele prachtige avonturen aan de bar, bij repetities, bij optredens en bij gezamenlijke studiereizen naar Hongarije!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keke Watzeels

Klarinettista, student Master Health and Society

 

 

 

 

 

 

Ik maak nu vier jaar deel uit van Malac Banda waarin ik de klarinet bespeel. Dit instrument speelt een belangrijke rol in Klezmer nummers. Daarnaast wissel ik af met de violist binnen nummers om wat variatie te krijgen en ook is de klarinet degene die bij veel nummers er lekker doorheen aan het riedelen is, heerlijk!

“De Malac Banda is voor mij inspirerend voor het maken van bijzondere muziek met een heel gezellige groep mensen!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doris Lokin

Bögös, student Bachelor Gezondheid en Maatschappij

 

 

 

 

 

 

Nadat mijn ouders zo’n 30 jaar geleden bij deze kapel hebben gespeeld, ben ik hen in mijn studententijd achterna gegaan. Inmiddels maak ik drie jaar deel uit van de kapel, en bespeel ik met veel plezier de Bögös, ofwel de contrabas. Dit imposante snaarinstrument vormt de basis voor de ritmesectie en kan met strijk- en tokkeltechnieken de verschillende ritmes en muzieksoorten benadrukken.

“Met de muziek als basis, goede sfeer, de hechte band en vele bijzondere optredens vormt Malac Banda een zigeunerfamilie waar je altijd op kan bouwen!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mette de Jonge Mulock Houwer

Pianista, student Master Nutrition and Health

 

 

 

 

 

 

Ook mijn ouders hebben zo’n 30 jaar geleden bij de Malac Banda gespeeld. Ik heb de muziek met de paplepel ingegoten gekregen en speel inmiddels dan ook ruim drie jaar met de kapel mee. Ik bespeel de piano met veel enthousiasme. Dit instrument is belangrijk voor het ritme en de ritmewisselingen binnen nummers.

“Een geweldig gezellige groep met één gedeelde passie: zigeunermuziek!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bas Lerink

Gitarista, student Master Forest and Nature Conservation

 

 

 

 

 

 

Inmiddels zit ik voor mijn vierde jaar bij de Malac Banda. Ik speel al 12 jaar gitaar en heb dat voortgezet bij Malac Banda. Door mijn samenspel met de contrabas kan ik een belangrijk accent leggen in de muziek, de dramatische rubato’s versterken of juist de heerlijke ritmische slag aangeven in de walsjes of estans.

“Denkend aan Malac Banda verval ik in nostalgische nevelen, dwalend met de gitaar in de hand naar onontdekte plekken, maar altijd eindigend aan die goeie oude bar met dat eeuwige biertje in mijn hand met het beste gezelschap dat ik me kan wensen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marlene Führer

Klarinettista, student Bachelor Biotechnologie

 

 

 

 

 

 

Ik speel nu ruim twee jaar mee met deze kapel op de klarinet. In eerste instantie heb ik de verschillende eerste en tweede stemmen van de nummers aangeleerd. Maar langzamerhand ga ik ook steeds meer riedelen, wat immers een belangrijke taak van de klarinet is.

Malac Banda is een fantastische muziekband die mij almaar inspireert, mij nieuwe uitdagingen voor zet en dat allemaal samen met een leuke groep studenten!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hidde Berg

Cymbalom, student Bachelor Levensmiddelentechnologie

 

 

 

 

 

 

Ik maak nu ook ruim twee jaar deel uit van het orkest, maar ik ben nu een halfjaar bezig om dit unieke instrument onder de knie te krijgen. Ik kwam binnen met een viool, maar een cymbalist was nodig. Dit leek me een waanzinnige uitdaging, dus deze taak binnen het orkest heb ik op me genomen. Ik moet nog veel leren, maar het is fantastisch om zowel als ritme te kunnen fungeren als ook om solo’s te krijgen en totaal los te gaan!

“De Malac Banda is een familie die al 50 jaar groeit. Je kan van je ouders houden, maar niemand houdt van iets zoveel als van de Banda, met een muzikaal orgasme als finaliteit.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chanine Brouwers

Violista, student Bachelor Gezondheid en Maatschappij

 

 

 

 

 

 

Ik speel nu ruim anderhalf jaar bij de kapel. Als een van de jongere studenten van het gezelschap moest ik snel alle nummers leren die het orkest speelt. Op deze manier kon ik snel met de optredens volledig mee komen. Mijn voorganger gaat dit jaar weg, dus ik zal meer en meer op de voorgrond gaan spelen. In het begin is dat wel wennen, maar het gaat steeds beter en met dit leuke gezelschap sta je er nooit alleen voor.

“Van water en spappel naar bier en palinka. Van prille liefde naar vurige passie. Naast dit, speel ik dankzij de Malac Banda nog altijd met veel plezier viool.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Niels Heineman

Gitarista, student Bachelor Milieuwetenschappen

 

 

 

 

 

 

Ik ben dit collegejaar als nieuwe rayko binnengetreden bij de kapel. Eerder had ik al in een andere band gespeeld, maar dit is op alle fronten verschillend van toen. Niet alleen de muziek, maar ook de sfeer binnen de groep, dat maakt het extra leuk! Mijn taak voor nu is om zo snel mogelijk alle nummers van het repertoire mee te kunnen spelen. En nu we twee gitaristen hebben, kan dit prachtige instrument beter tot zijn recht komen met wellicht ook meer solo’s!

“De prachtige zigeunerklanken van de Malac Banda hebben een wereld van passie, historie en eeuwige vriendschap voor mij geopend.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Copyright W.S.Z.K. Malac Banda